Skip to content Skip to footer

Miért, vagy hogyan indíthatja be a hangterápia/frekvenciaterápia az úgynevezett öngyógyító folyamatokat? Mi is az az öngyógyítás?

Beszélhetünk itt energiatestről, magáról az immunrendszer működéséről és sok minden másról, de a legegyszerűbb az, hogy a test legjobban a nyugodt és ellazult állapotban képes hatékonyan gyógyítani önmagát. Ez alapvetően a jó alvással kezdődik, alvás közben is gyógyulunk. Az agy sérüléseit is könnyebb a testnek ebben az állapotban regenerálni.  Ezt az agy fő immunsejtjei végzik, amelyeket mikrogliasejteknek neveznek.

Ezek az agyi immunsejtek állandóan járőröznek az agyban, és figyelik az idegsejtek állapotát. Sérülés esetén akár percek alatt körbeveszik a károsodott agyterületet, és bekebelezik a már elhalt vagy halálra ítélt idegsejteket. De hogyan tudják eldönteni ezek az agyi immunsejtek, hogy a sérült idegsejtek közül, melyek vannak halálra ítélve, és melyek megmentésével érdemes még próbálkozni?

Már korábban kiderült, hogy a mikrogliasejtek rendszeresen „lemetszik” az idegsejtek nyúlványainak végződéseit. Az idegsejtek ezekkel a végződésekkel (a szinapszisokkal) kapcsolódnak egymáshoz, így alkotnak hálózatokat. Ez segíti az idegsejtek közötti kapcsolatok karbantartását, megújulását. érzékelni az idegsejtek sérülését, és egyúttal valamiképpen segíteni regenerációjukat. Mindez teljesen új alapokra helyezi a mikroglia és az idegsejtek közti kommunikációról alkotott ismereteinket.

A szervezet, a test és a psziché is képes önmagát gyógyítani, a legtöbb elváltozást rendezni és regenerálódni. Viszont ehhez időre és energiára van szüksége és arra, hogy azt a kiváltó okot, ami az elváltozást vagy a megváltozott működést okozta, megszűntessük, még ha csak időlegesen is (természetesen a végcél az, hogy véglegesen megszűntessünk minden betegséget kiváltó okot).

Tehát át kell kapcsolnunk magunkat, „gyógyító üzemmódba”. Nem minden alkalommal helyes hozzáállás az, hogy kizárólag gyógyszerrel szüntessük meg a tüneteket  mert tudatosan nem akarok  tenni a betegség megszűntetéséért.
A legtöbb gyógyszerrel csak kikapcsoljuk a szervezet jelzőrendszerét, vagy inkább csak megbénítjuk azt és ebben a helyzetben a gyógyulás sokkal nehezebb folyamat.

Szükséges a tudatos (sokszoros) döntés, a mantra, ha úgy tetszik, hogy gyógyulni akarunk és ennek mindent alárendelünk. Ennek a tudatállapotnak az elérése egyszerűbb vagy könnyebb a hangterápiás folyamat alatt.

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.