Skip to content Skip to footer

A pszichoszomatikus jelző olyan folyamatokra és zavarokra vonatkozik, amelyek a lelki és testi egyensúlyvesztésekkel összefüggéséből jönnek létre. Ezek a betegségek lelki eredetűek, de a testben megnyilvánuló kórfolyamatokból is kimutathatók.

Etimológiája: A pszichoszomatikus szó két részből tevődik össze. Első a pszicho-, ami az elmére utal. Második a szomatikus, tehát testi jellegű, a biológiai értelemben vett testre utal. Mindezekből logikusan következik: ha pszichoszomatikus betegségekről beszélünk, az nem más, mint amit az elme okoz a test élettani folyamataival. Lehet ilyen például az idegesség okozta hasmenés, a szorongás okozta vizelési inger, de azért ez ennél több.

Mit jelent a lelki betegség kifejezés?
Hogyan lehet beteg a lélek?

Sokszor olyan gondolatok jelennek meg, torlódnak fel tudat alatt, amit a tudatos énünk nem képes érzékelni vagy nem tud reálisan értékelni.

Melyek ezek? Régmúltból hozott sérelmek, nem feldolgozott traumák, nem felismert félelmek és sorolhatnám, amely folyamatos szorongást, a szükségszerű dolgokban a cselekvés, vagy a motiváció hiányát eredményezik. Úgy is szoktak fogalmazni, hogy lelki és energetikai blokkokat okoznak.

Bizonyos típusú frekvenciák bizonyítottan segítségünkre vannak ezeknek a problémáknak a feldolgozásában, megértésében. Ezekről többet is olvashat a weboldalunkon a tudományos referenciák részben.

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.