Skip to content Skip to footer

A test és a lélek harmóniáját helyreállító, stimuláló rezgés terápia, amely a gamma hullámoktól (alacsony frekvencia – általában 30 Hz és 60 Hz között) a magasabb (nálunk 963 Hz) frekvencia tartományig hallgatható. A sejtek, a neuronok közötti kapcsolatot stimulálja, erről bővebben a tudományos referenciák pontban olvashat.

 

Az alacsony frekvenciákhoz kapcsolódó terápiákat az Alcheimer kór, Parkinson kór, Tinnitus, Fibromialgya betegségek vagy hasonló neurológiai problémák felmerülése esetén alkalmazzák. Az egyéb frekvenciákat lelki és egyéb fizikai problémákra is ajánlják mint pl. kiégés, depresszió, koncentráció javítás, alvászavarok, gyulladások csökkentése, fájdalomcsillapítás – a teljesség igénye nélkül.

 

Abban az esetben, ha a kliens egyeztet az orvosával, aki ajánlja a kezelést, akkor természetesen lehet, hiszen sokan hallgatnak otthon zenét sőt bizonyos ideig még koncertekre is járhat a várandós anyuka. Ez ebben az esetben egy meditatív zeneterápia, amely megnyugtatja az anyukát és egyben a gyermeket is. A kezelés erősíti az immunrendszert, csökkenti a stressz-szintet, boldogság hormont szabadít fel, és sok más előnye lehet. Nálunk ez az alkalom maximum 55-60 decibel hangerőn történik, ami nem hangosabb mint egy otthoni zenehallgatás vagy az utcazaj.

 

Alkalmazható kutyáknál is, de ebben az esetben is kérdezze tanácsadóinkat a lehetőségekről.

 

A pacemakerrel élők is hallgatnak zenét, de nálunk ebben az esetben ez a kezelés nem javasolt.

 

Alapvetően sok különbség van így a teljesség igénye nélkül csak néhány fontos érv a Sound Garden mellett. Elsőként: minden nálunk hallható zene egyedi. Nem a megszokott hangolással készül, azaz nincs 440Hz zenei “A” hangra hangolva. A szobák akusztikailag bemért és épített terek. Az adat nem egy tömörített file, mint pl. az interneten hallgatható zenék, így a teljes tartalom (frekvencia spektrum) megjelenik a hangszórókon keresztül.

Otthon általában sem az akusztika sem pedig az eszközök nem alkalmasak bizonyos hullámok megfelelő továbbítására. – Gondoljunk csak bele, hogy például egy telefonnak vagy egy kisebb hangszórónak a membránja, milyen átmérőjű lehet, amelyen keresztül a levegőnek megfelelő hatásfokkal kellene olyan hullámokat generálni, ahol a bőrünkön keresztül is érezzük a vibrációt, ami ebben az esetben nagyon fontos. Ez csak néhány a fontos érvek közül, de ettől függetlenül az ilyen típusú zenehallgatás javasolt ha lenyugodni, megpihenni szeretnénk.

 

Abszolút javasolt sőt az ADHD is kitűnően kezelhető, javítható az ilyen jellegű kezelésekkel. Erről bővebb tájékoztatás a honlap ADHD menüjében található.

 

Erre vonatkozó tudományos kutatás csak általánosságban áll rendelkezésre. Az biztos, hogy ilyen jellegű terápiákat, stimulációkat már a koraszülött osztályokon is alkalmaznak kórházakban. Egy ilyen közös kutatásra a Sound Garden is készül a 2024 és évben melynek eredményeiről beszámolunk majd.

A média menüpontban egy ehhez kapcsolódó videó is található. Abban az esetben ha a kezelést igénybe szeretné venni csecsemő korú gyermekkel javasoljuk a kezelő orvosával való megelőző egyeztetést.

 

Lehetséges, és a párkapcsolati harmóniához, az egyéb kapcsolódáshoz nagy segítséget nyújthat. Erről bővebben kérdezze tanácsadóinkat.

 

Egy 15-20 perces beszélgetés előzi meg az ingyenes alkalmat, ahol a tanácsadó javaslatot tesz egy kérdőív kitöltése után a kezelés típusra. Van lehetőség több féle kezelést is igénybe venni, erről bővebben kérdezze tanácsadóinkat.

 

Alapvetően ebben az esetben kicsit másról beszélünk mert a két dolog hasonló, de nem ugyan az. A Sound Garden kezeléseinek egy része a már meglévő orvosi tanulmányokra épül. Egy hangfürdőt lehet akár egy alkalommal is igénybe venni és egy izgalmas spirituális utazás azoknak, akik erre nyitottak. Feltöltő élmény és lelki utazás. A Sound Gardenben nem lehetséges egy alkalmat igénybe venni (az ingyenes alkalmon kívül) mert nálunk több kezelésből álló alkalmakról beszélünk. A kutatások azt bizonyítják, hogy az ilyen jellegű kezelések összeadódva érik el a maximális hatékonyságukat. Nálunk speciális frekvenciákra (solfeggio frekvenciák) épülő kezelések elérhetőek néhány más (a tanulmányokban megjelentetett) frekvencia mellett. A hangtál frekvenciája általában nem ismert, azaz nem egy specifikus frekvencia. A tálat és a kezeléseket a hangfürdőt végző szakember választja ki, és abban is hatalmas különbségek lehetnek.

 

Nálunk 8 – 10 – 12 alkalom közül lehet választani. Abban az esetben ha nincs konkrét betegség vagy fájdalom a 8 alkalmas kezelést javasoljuk. Abban az esetben, ha régebb óta fennáll egy probléma a 10 vagy 12 alkalmas kezelést választjuk. Ez persze sok tényezőtől függ, amiben a tanácsadóink segítenek majd.

 

A tudományos kutatások alapján azt lehet mondani, hogy egy min. 12 alkalmas kezelés hatása abban az esetben ha heti legalább 3 alkalmat veszünk igénybe (ami 35 -40 perc) akkor 60-70 napon át mérhető a hatás. Ezért az ilyen jellegű kezeléseket javasolt két – három havonta megismételni.

 

Két három havonta érdemes vagy javasolt megismételni az ilyen jellegű kezeléseket, de ez minden esetben egyén függő. Heti minimum kettő, de inkább heti 3 alkalom javasolt attól függetlenül, hogy hány alkalmas kezelést választott a kliens.

 

A hangterápiáknak vagy frekvenciaterápiáknak nincs ismert káros mellékhatása sőt az ilyen jellegű kezelés (régebben lehetett gyógyításnak is nevezni) már évezredek óta ismert különböző formában.

 

Erre a kérdésre egyértelműen igen a válasz! Miért? A lelki béke mellett, amit az alkalmak megteremtenek tudományos tény, hogy az immunrendszer erősítése mellett bizonyos típusú betegségek kialakulásának megelőzésében is segítségünkre van.

 

A válasz erre a kérdésre is igen! A kezelések energetizálnak, új gondolatokat ébresztenek, erősítik a magunkba vetett hitet a fizikai hatásokon kívül javítják a fókuszt. A lelki egyensúly megteremtésének fontos eleme lehet, mely akár az első ( ingyenes) alkalommal is megjelenik. Általában a vendégeink testi lelki felfrissülésről számolnak be, mely a több alkalmas kezelésekkel hosszú távon is fenntartható.

 

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.