Skip to content Skip to footer

BEVEZETÉS
A HANGOK VILÁGÁBA

A teremtést sokféle képen lehet értelmezni, de amiben minden tudós egyet ért az az, hogy minden rezgés! Ha nincs rezgés, nincs semmi, azaz ha nincs rezgés, akkor nincs élet sem és akármennyire is meglepő vagy furcsa elsőre ez a kijelentés, hamar arra a következtetésre kell jutnunk, hogy igaz.

Minden fizikai anyag, és bármi, ami körülvesz bennünket, frekvenciából vagy hangfrekvenciából jött létre, mondják azok akik ennek a legmélyére ásnak. Vagyis a teremtés, az anyagi világ is eredendően a hangra/rezgésre vezethető vissza. Ha a hanghullám meghatározza az anyagot, akkor ha a frekvenciát megváltoztatjuk, az anyag szerkezete is megváltozik, sőt, a hanghullámok és a frekvenciájuk hatással van akár a DNS-re is.

A hang, vagy ebben az esetben a frekvencia, rombol és épít, megbetegít vagy meggyógyít. Köztudott hogy a rosszul működő sejtek más frekvencián rezegnek mint az egészséges társaik. Az agyhullámokat és a testünk által kibocsátott frekvenciákat évtizedek óta kutatják, bár több ezer éve tudjuk, hogy létezik és gyógyítunk is vele. Hogyan? Kristályokkal, énekekkel, mantrákkal, hangtálakkal és meg sok más eszközzel harmonizáljuk a rezgéseinket hogy egészségesebbek legyünk testileg és lelkileg.

AZ “EGÉSZSÉGES” VAGY GYÓGYÍTÓ HANG NYOMÁBAN

Sok videót találsz a neten, ahol hang segítségével mozgatnak egy tárgyat vagy megváltoztatják az anyag textúráját. (Pl. Eltörik a poharat) Ugyanez a kísérlet érdekes vízzel is vagy amikor pl. amikor egy fém felületre szórt aprószemcsés anyagot vibrálnak különböző tartományokban és láthatjuk, hogy bizonyos hullámhosszok milyen fantasztikusan szép alakzatokba rendezik a részecskéket.

A hang össze is tartja a dolgokat és ebben az értelemben ez képezi a forma alapját. A világ keletkezését is úgy meséli a Biblia, hogy “kezdetben volt az ige és az ige az Istennél volt.”

Ezt lehet úgy is értelmezni hogy a Istennél volt a tudat, a bölcsesség, de ezt követően nem kigondolta hanem kimondta a világot, …“legyen világosság…” A teremtő hangok vagy a teremtő frekvenciák gondolata nem újkeletű, sőt tudományosan már elég régóta megalapozott.

A fénnyel való gyógyítás is a hullámokra a fény megfelelő spektrumaira épül.

A REZGÉSEK ÉS FREKVENCIÁK UNIVERZUMA

A világban mindennek van rezgése, még a tárgyaknak is. Így az ember többszörösen is rezgésekből áll össze: a biológiai teste, az elméje, a lelke mind rezgéseket bocsát ki és érzékel is egyúttal. Így nem csoda, hogy akkora hatással van ránk a környezet, és a hangok, amik minden irányból körülvesznek bennünket.

A hang varázslatos hatását évszázadok óta ismerik.

Pitagorasz úgynevezett „zene-orvosságot” használt, amiben a hangok olyan kombinációját hozta létre, ami segített a belső diszharmóniát csökkenteni, hogy lenyugtassa az elmét. A zene és a hangterápia számos bizonyított gyógyító hatással bír, kezdve a vérnyomás és a pulzus normalizálásától a megnövekedett energián, és az egészségesebb immunrendszeren át az általános jó közérzet és belső béke megteremtéséig.

A megfelelő hangok nem csupán a rezgéseinket képesek harmonizálni, de teremtő erővel is bírnak.

A NAGY ELŐDEINK TAPASZTALATAI...

A frekvencia és rezgés kritikusan fontos rejtett erő, mely befolyásolja az életünket, egészségünket, társadalmunkat és világunkat. A Kimatika tudománya (vagyis a láthatóvá tett hangok és rezgések tanulmányozása) azt bizonyítja, hogy a frekvencia és a rezgés a fő kulcsa és szervezési alapja minden anyag és élet teremtésének ezen a bolygón.

Amikor a hanghullámok áthaladnak egy fizikai közegen (homok, levegő, víz, stb.), a hullámok frekvenciája közvetlen hatást gyakorol a struktúrájukra, melyeket a hanghullámok hoznak létre, amikor azok az adott közeggel találkoznak. “A hangok tudományának újra felfedezett tudása azt mutatja, hogy a hang lényegileg több, mint puszta vibrációs jel, a hang nem csak az élettel van kölcsönhatásban, de fenntartja és fejleszti azt. Úgy működik, mint a tudatos szándék egy csatornája az emberek, társadalmak és egész civilizációk között.”

A kimatika (cymatics) tudománya sokkal régebbi mint azt gondolhatnánk. Hangokat vizuális formában is megjeleníteni már több ezer évvel ezelőtt is próbálkoztak, de ha a modern tudományt és azok előfutárait keressük, akkor megtalálhatjuk a tudósok között Leonardo Da Vinci-t, Galileo Galilei-t, vagy az angol Robert Hook-ot, később pedig Ernest Chladni-t is. (Chladni alakzatok).

ÁLLJON ITT NÉHÁNY TUDOMÁNYOS TÉNY, AMELY ELKÉPESZTI A VILÁGOT.

A területen számos kiváló doktor és szakember dolgozik, akik közül az egyik Dr Lee Bartel. Évtizedek óta kutatja a hang gyógyító erejét, a rezgések harmóniáját, a harmonikus rezgések emberi szervezetre (és a lélekre) gyakorolt hatását.

Dr Lee megfigyelte, hogy nem csak a fájdalom csökkenthető a hangokkal és frekvenciákkal, de a depresszió, bizonyos betegségek, de még az Alzheimer kor tünetei is jelentősen enyhíthetők. Ezeket a hangokat, frekvenciákat ő zenei gyógyszereknek nevezi. A sejtek stimulációjával jelentősen csökkenthető bizonyos gyakori megbetegedések kialakulásának rizikója is.

Minden zene hang de nem minden hang zene. Lehet pusztán hangokkal és zenével is gyógyítani vagy betegségeket megelőzni.

HOGYAN HATNAK A HANGOK, MILYEN MECHANIZMUS ÉRVÉNYESÜL A TERÁPIA KÖZBEN?

Az egyik, amikor a hangok hallás útján jutnak el az agyba.
Amikor a hangot a fülünkkel érzékeljük, a megremegtetett levegő molekulái a cochlea- ban lévő, úgynevezett halló szőrökhöz jutnak el, ami lefordítja ezeket a jeleket elektromosságra majd ezt továbbítja a hallóideg sejtetnek, ami onnan az agysejtekhez jut el, mint egyfajta információ.

Abban az esetben, amikor a testünkkel érzékeljük a hangokat azaz a rezgést vagy vibrációt, (pl. a bőrünkön keresztül) akkor azok a receptorokon keresztül jutnak el a gerincvelőhöz, majd onnan továbbítódik az információ az agyba.
Az agyban a neuronok, idegsejtek is frekvenciákkal, elektromos frekvenciákkal kommunikálnak egymással. Azt mondhatjuk ezek is hullámok, vagy rezgések. Az agy kifejezetten akkor tud jól működni és működtetni a testet, ha ezek a megfelelő időben a megfelelő hullámhosszra vagy frekvenciára vannak hangolva.

Amikor tanulunk és koncentrálunk akkor ez ismét egy más agyhullámmal történik, de más hullámhosszon gyógyulunk is. A testünkben levő összes sejt, a sejtmembrán is rezeg.

Máshogy az egészséges és másként a beteg sejt. Az egyik legérdekesebb a Dr Lee által készített kutatásokban, hogy a hangterápia nem csak az adott napon elvégzett 20 vagy 30 perces szekciókban mutatott jó vagy kiváló eredményeket, de a terápiák hatása összeadódott.

Egy súlyos fibromyalgia-s tüneteket mutató betegnél (ez az a betegség, amely elsősorban a központi idegrendszert támadja) sikerült egy heti 2 alkalmas, alkalmanként 30 perces – 40 hertzes kezeléssel (stimulációval) 3 hét alatt az állapotát odáig javítani, hogy nem csak a gyógyszereit hagyhatta el, de jobban aludt emiatt a közérzete is jobb lett és a mely depressziója is feledésbe merült.

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.