Skip to content Skip to footer
Hogyan történik a terápia vagy a relaxációs kezelések kiválasztása?

Abban az esetben, ha először jár nálunk vagy hall rólunk és konkrét panasza van, érdemes tanácsadónkhoz fordulnia segítségért. Ez a tanácsadás ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár. A konzultációs beszélgetés során az ön által elmondottak alapján teszünk javaslatot a konkrét terápiára vagy kezelésre.

Némely esetben, amikor a probléma mélyebb gyökerű, egy rövid kérdőív megválaszolása, majd annak szinte azonnali értékelése után tesz javaslatot a tanácsadó a terápia típusára.

Fontos elmondani, hogy a hangterápiának nincsenek ismert mellékhatásai, illetve a hangterápiás kezelések semmilyen esetben nem váltják ki az esetleges orvosi diagnózis kapcsán javasolt terápiákat. A hangterápia kiegészítő terápiaként alkalmazható és az a terápiát igénybe vevő saját tapasztalatai alapján értékelhető. Mindez attól függetlenül is így van, hogy hatásait, hatásmechanizmusát orvosi tanulmányok és kutatások támasztják alá.

A terápiák

A terápiás frekvenciák többféleképpen is elérhetők: A kiválasztásukhoz érdemes tanácsadó segítségét kérni abban az esetben, ha konkrét problémáról van szó. Általánosabb esetekben segít a lenti magyarázat.

Elérhető hangterápiák
40 hz – 174 hz – 396 hz – 417 hz  – 528 hz – 639 hz – 741 hz – 852 hz – 963 hz

A terápiák 15 – 25 – 35 perces hosszban és 8 – 10 – 12 alkalmas csomagokban vehetők igénybe.

Árak / terápiák

A kezelések árait a kezelések hossza határozza meg, a csomagokról a terápiát igénybe vevő dönt, melyhez javaslatot adnak a tanácsadók abban az esetben, ha még nincs saját tapasztalat a programokkal kapcsolatban. 

A kezelések többféle variációban elérhetőek. Minden terápiás hangfile-ban szerepel az adott frekvencia tartomány, azonban ennek formája az igények szerint változhat.

  1. Kizárólag az adott frekvenciatartomány (ez általában egy “magas” hang).
  2. Az adott frekvenciatartomány és annak oktávjával mélyebb tartománya egyben. (Ezt általában egy “mélyebb” hangnak halljuk).
  3. Az adott frekvenciatartomány, plusz egy speciális, kifejezetten a Sound Garden számára és igényei alapján készített meditációs zene.

Bizonyos frekvenciatartományokhoz kapcsolt vezetett meditáció – motivációs, zenés relaxáció. Ebben az esetben emberi hang segíti az ellazulást és a gondolataink kordában tartását.

Választható terápiák
15 perc

8 alkalom: 85.000 Ft
10 alkalom: 95.000 Ft
12 alkalom: 110.000 Ft

25 perc

8 alkalom: 95.000 Ft
10 alkalom: 115.000 Ft
12 alkalom: 125.000 Ft

35 perc

8 alkalom: 115.000 Ft
10 alkalom: 135.000 Ft
12 alkalom: 145.000 Ft

A terápiás csomagokat az első alkalomtól számítva 40 napon belül szükséges teljes egészében felhasználni. A kapcsolódó időpontokat érdemes előre egyeztetni. Van lehetőség lemondani az időpontot, de azt 40 nap elteltével már nem tudjuk pótolni. A terápia hatásfoka nagymértékben kapcsolódik a rendszeres “kezeléshez”. A javasolt minimum kezelés heti 2, az optimálisan heti 3, de bizonyos esetekben a napi rendszeresség ajánlott.

Segítség a terápiákhoz abban az esetben, amennyiben nem kiegészítő terápiaként szeretné használni a kezelést

Az alábbiak a terápia spirituális megközelítésében nyújthatnak segítséget.

40 Hz – kifejezetten az alábbi problémák esetében ajánlott. (Nem solfeggio frekvencia, amelyről bővebben az orvosi tanulmányokban olvashat.)

Demencia megelőzés – Demencia típusok – Tinnitus – Fibromyalgia

Spirituális megközelítései címszavakban

174 hz – Biztonság. A test hatékonyabb regenerálódását, illetve a fájdalmak enyhítését segíti. (Ez klasszikus értelemben nem tartozik a solfeggio frekvenciák közé.)

396 Hz – Felszabadítja a félelmet és bűntudatot. Ez segíthet a lelki blokkok feloldásában.

A gyökércsakra, amelyet szanszkritul Muladharának is neveznek, a gerincoszlop alján található. A megalapozottság, a biztonságérzethez való kapcsolódás. Ez a csakra felelős a túlélési ösztönünkért is. A vörös szín a gyökércsakrához kapcsolódik, hiszen ez a vér színe, amely elengedhetetlen az élethez.

A 396 Hz-es szolfézsfrekvencia stimulálja a gyökércsakrát. Azt tartják, segít legyőzni a szorongást. A legalacsonyabb szolfézs-frekvenciák segíthetik a lelki stabilizációt.

417 Hz – A narancsszín a kreativitáshoz és a szexuális energiáink növeléséhez kapcsolódik.

A szakrális csakra vagy szanszkrit nyelven Svadhisthana közvetlenül a köldök alatt található.
Segíti a kreatív vizualizációt.  Amikor a szakrális csakránk egyensúlyban van, magabiztosnak és kreatívnak érezzük magunkat. Képesek vagyunk felszabadítani szexualitásunkat. Azt tartják, a múlttal kapcsolatos lezáratlan problémák megértésében és az ezzel kapcsolatos változások elősegítésében is segít.

528 Hz – A szeretet frekvenciája. A tudatos vagy a helyes döntések meghozatalát könnyíti. Dr. Ken Horovitz szerint az 528 Hz az a frekvencia, amely helyreállíthatja akár a sérült DNS-t is.

 

Solar Plexus csakra
A napfonatcsakra vagy szanszkritul Manipura közvetlenül a köldök felett található. Ezt a csakrát a sárga szín képviseli, és hatalmunkkal, akaratunkkal, valamint elszántságunkkal áll kapcsolatban. Stimulálása növeli a személyes erőt, az önbizalmat, segíti a döntéshozatalt és a megnyilvánulást. Ez a frekvencia támogat abban, hogy újra kapcsolódjunk ahhoz, akik igazából vagyunk. Segíthet, hogy a mentális tisztaság helyéről hozzunk döntéseket.

639 hz – Kapcsolódás. Párkapcsolatok, emberi kapcsolatok feldolgozása, a jobb és bal agyfélteke összehangolása, tapasztalataink mélyebb megértése.

Szívcsakra: Amikor a szívcsakrára gondolunk, gyakran a szerelem jut eszünkbe. És bár a szerelem minden bizonnyal ehhez a csakrához kapcsolódik, sokkal többről van szó. Ezért a szívcsakrát a zöld szín képviseli, nem a piros.

A szívcsakra vagy szanszkrit nyelven Anahata a mellkas közepén található. Ez a csakra összefügg azzal a képességünkkel, hogy szeretjük magunkat és másokat. Ez az együttérzés, a megbocsátás és a megértés csakrája is.

Ez a szolfézsfrekvencia állítólag segít begyógyítani a régi sebeket, és segíti a szereteten és a megértésen alapuló kapcsolatok megteremtését. Azt is mondják, hogy segít kapcsolatba lépni felsőbb énünkkel.

A 639 Hz segíthet a régi traumák gyógyításában, és megnyithatja szívünket a szeretet adására és fogadására.

741 Hz – Az intuíció és az ébredő tudat frekvenciája.

Torokcsakra: Oka van annak, hogy a torokcsakrát kommunikációs csakrának is nevezik. Ez a csakra, amelyet szanszkritul Visuddhának hívnak felel azért, hogy képesek legyünk kommunikálni szükségleteinket és vágyainkat. Ez egyben az önkifejezés és a kreativitás csakrája is. A kék a torokcsakra színe, mert a kéket gyakran a kommunikációhoz és az empátiához kapcsolják.

A 741 Hz segít kapcsolódni felsőbb énünkhöz és kifejezni hiteles hangunkat. Azt is mondják, hogy segít a kreatív vizualizációban és megnyilvánulásban. Megnyílhatunk magasabb célunk felé, és elkezdhetjük hitelesebb és kreatívabb módon kifejezni magunkat.

852 Hz – A lelki ébredés frekvenciája.
Harmadik szemcsakra
Nevezhetjük – harmadik szemnek, tobozmirigynek vagy Ajna csakrának – ez az energiaközpont a homlok közepén található. Összefügg a tisztánlátás képességével mind a fizikai, mind az intuitív énünk oldaláról.

A harmadik szemcsakra, a színes indigó, a 852 Hz-es szolfézfrekvenciához kapcsolódik. Ezzel a frekvenciával megnyílhatunk intuíciónk felé, és elkezdhetjük tisztábban látni a dolgainkat. Azt is mondják, hogy segít a meditációban és a relaxációban. Emeli a pszichés képességeinket, és érzékelhetjük a fizikai világon túli dolgokat. Az ébredő intuíció azt is lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk minden dolog transzcendens összekapcsolódását.

963 Hz – A megvilágosodás, a magasabb tudatállapot frekvenciája.
A koronacsakra – vagy szanszkritul Sahasrara – a legmagasabb tudatállapotunkhoz kapcsolódik. Ez a csakra a spirituális énünk kapuja. A koronacsakrához kapcsolódó színek az ibolya és a fehér. Az ibolya ugyanis a spiritualitás színe, a fehér pedig a tisztaság színe.

Ez a frekvencia segít kapcsolatba lépni az istenivel és a legmagasabb énünkkel. Azt is mondják, hogy elősegíti a béke és a boldogság érzését, megnyílhatunk spirituális oldalunk felé, és megtapasztalhatjuk az univerzummal és a spirituális renddel való egység érzését. Ez a frekvencia abban is segíthet, hogy elengedjük egónkat, és kapcsolódjunk magasabb célunkhoz.

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.