Skip to content Skip to footer

SOUND GARDEN

A Sound Garden filozófiája egy ősi metódus egyedülálló megvalósítása. „A jövő gyógyászata a hanggyógyászat” – nemzetközi tudományos konferenciákon gyakran hangzik el ez a mondat, de mondhatjuk azt, is, hogy nemcsak a jövő, hanem a múlt és a jelen gyógyászata is. Évezredek óta ismert a használata, hiszen mantrákban, gregorián énekekben, altatódalokban, de még a klasszikus zeneművekben is felfedezhetjük a zene ilyen irányú mélyebb tartalmát.

A frekvenciaterápiák létezése, a hangokkal való gyógyítás, a tudományban is több ezeréves múltra tekint vissza. A hang és a zene, a matematika és a fizika területe. 2500 évvel ezelőtti feljegyzések bizonyítják, hogy gyógyítói céllal már az ókorban tudósok, filozófusok, köztük Pitagorasz vagy Hippokratész is kísérleteztek különböző hangokkal és frekvenciatartományokkal.

A tudomány fejlődésével minden eredmény egyre mérhetőbb lett a modern ember számára, és mára a világon számos kutatás és tudományos cikk bizonyítja a frekvenciaterápiák/hangterápiák fontosságát, érvényességét. Neves egyetemek neurológus professzorai és ismert pszichológusok tartanak e témában előadást, és kezelik a pácienseket hanggal, mint “gyógyító medicinával”.

A modern tudományban a hanggyógyászat elsősorban a neurológia és a pszichológia területe, hiszen az idegrendszeri és a degeneratív idegrendszeri problémák kezelése mellett a lélekgyógyászatban is kiemelt jelentőséggel bír. Különböző területeken dolgozó orvos számtalan teszttel, kísérlettel, study-val igazolta és igazolja ma is a hanggyógyászat pozitív hatását.

Orvosi szakírások szerint bizonyos betegségek kezelésére egyelőre csak a hangterápia létezik. Ilyen például a fibromyalgia. (Ezeknek a tanulmányoknak egy része nálunk is elérhető.)

A SZOBÁKRÓL

A hangszobák vagy terápiás szobák a hang legtökéletesebb “jelenlétére” lettek kialakítva. Mit jelent ez? Akusztikailag az volt a cél, hogy a hanghullámok pontosan oda érkezzenek, ahol a kezelést végezzük. Ne alakuljanak ki álló hullámok és egyes frekvenciák ne oltsák ki egymást, azaz legyen minél tökéletesebben kimért akusztikai tér. Ennek megfelelően a falak meghatározott fokban döntve lettek, az illesztések speciális formában kapcsolódnak, a szigetelés, a falak vastagsága és az egyéb anyagok használata is ehhez az igényhez igazodik.

Terápiás zenékről és frekvenciákról

A nemzetközi tanulmányokban megjelenő terápiák képezik a Sound Gardenben végzett kezelések alapját. Ennek egy része egyszerűen lekövethető, ugyanis az 1 Hz mindenhol 1 Hertz. Azaz például egy 40 Hz -es terápia és a hozzá kapcsolódó egyéb módszerek mindenhol a világon azonosak. Egyediségünket a tökéletesen kialakított akusztikai tér, a hang legtökéletesebb továbbítására szolgáló magas minőségű hanghordozók adják, így a terápiában részt vevő személy az adat teljes egészéhez hozzájut, amely által az élmény még tökéletesebb lehet. Más országokban, ahol szintén alkalmazzák ezt a terápiát mindezek nincsenek biztosítva.

A Sound Garden filozófiája az ember, a test és a szellem is egyben. A frekvenciák kétféle megközelítésben léteznek tehát. Az egyik, a meglévő tanulmányok javasolt frekvenciái bizonyos problématípusokra, a másik pedig az évezredes tapasztalatokból levezethető frekvenciák megjelenítése. Nálunk a másodiknak az alapja az úgynevezett solfeggio frekvenciák. Ezek a frekvenciák a tapasztalatok alapján a csakrákhoz is kapcsolhatók, de ez már ennek a területnek bizonyos szempontok szerint a spirituálisabb megközelítése. Orvosi tény, hogy a fizikai betegségeink nagy része a tudat alatt vagy a pszichében fejlődik ki, ezeket hívjuk összefoglaló néven pszichoszomatikus betegségeknek.  Ezeket is lehet gyógyítani, sőt megelőzni.

Nálunk a 40 Hz frekvenciától egészen az 1000 Hz közeli frekvenciatartományig léteznek terápiás kezelések, a gyökércsakrától a koronacsakráig.

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.