Skip to content Skip to footer

Mindannyian átéltünk már olyan zenei pillanatokat, amelyek emlékeket idéztek fel, kreativitást és ünneplést inspiráltak, megváltozott a hangulat, fokozta a motivációt és a fókuszt. A legtöbbünkre a zene is hatással volt filmnézés közben – például a szívünk hevesen dobog az akciótól. Az embereket régóta lenyűgözik a zene ezen hatásai. Az ókortól napjainkig világszerte számos kultúra beépítette a zenét gyógyító szertartásaiba és spirituális gyakorlataiba. Úgy tűnik, hogy a zene egészségre és viselkedésre gyakorolt hatásait vizsgáló valódi tudományos kutatás az 1700-as évek végén kezdődött. Körülbelül akkoriban érdeklődtek egy specifikus hattónusú skála érzelmi, lelki és fizikai jólétre gyakorolt hatásai iránt. A szolfézsfrekvenciák egy olyan skála, amely továbbra is inspirálja a kutatást a bioenergetika, pszichológia, immunológia és genetika területén.

Miért számítanak a szolfézsfrekvenciák? Úgy gondolják, hogy a szolfézsfrekvenciák azóta léteznek, hogy az ősi hindu kultúrák először elkezdtek szanszkrit nyelven énekelni. A skála a X. században vált népszerűvé, amikor a szolfézsfrekvenciák képezték a gregorián énekek alapját (a spirituális zene egyik formája, amely a korai római katolikus egyház egyik jellemzője). A modern időkben a skálát beépítették mindenféle spirituális és „gyógyító” zenébe, valamint a modern vokális zenébe. Valójában a szolfézsfrekvenciák képezik a Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti skála alapját. De a szolfézsfrekvenciáknak nemcsak ezért jutott nagy figyelem a későbbiekben, hanem a lehetséges orvosi relevanciái miatt. Dr. Candice Pert megerősíti ezt az állítást: “Az energia és a rezgés molekuláris szinten hat. 70 különböző receptorunk hat a molekulákra, amelyek, ha rezgés és frekvencia éri őket, vibrálni kezdenek.”

Elődeink egy hatjegyű zenei skálát alkalmaztak, amit ma szolfézsfrekvenciáknak nevezünk. Ennek a skálának a hangjai hasonlóságot mutatnak a mi modern 7 jegyű zenei skálánkkal. A hangskálát a XVII. században Le Marie francia zenész egészítette ki a hetedik hanggal, a Ti-vel, hogy teljes legyen a sorozat.

A modern ember már nem birtokolta az ősi frekvenciák tudását egészen addig, míg Dr. Barber Horowitz és Puleo “újra felfedezte” azt. Ennek nyomán Dr. Horowitz további kutatásokat végzett és felfedezett három további szolfézsfrekvenciát. Ezt a három frekvenciát a 963 Hz kivételével nem tudjuk vokális hangokkal azonosítani: 174Hz, 285Hz, 963Hz. Ezzel a három új frekvenciával kiegészítve a szolfézsskálát most már 9 hangunk van.

Nikola Tesla, fantasztikus feltaláló és mérnöktől való idézet: „Ha Ti tudnátok a 3, 6 és 9-es számok csodáját, akkor rendelkeznétek az univerzum kulcsával”.

Ma minden, amit a rezgésekről és annak hatásairól tudunk, az tudományos tény és nem csupán hit kérdése. 

SOUND GARDEN © 2024. All Rights Reserved.